Категорије
Uncategorized

Odobren projekat:  ,,MOJE PRAVO – PRAVO NA SAMOSTALAN IZBOR”

Udruženje paraplegičara Cetinje u partnerstvu sa NVU ,,FLUX” na konkursu OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE Centra za građansko obrazovanje (CGO), kao nosioca projekta, zatim projektnih partnera – Friedrich Ebert fondacije (FES), Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreže, kao i saradnika na projektu – Ministarstva javne uprave i Ministarstva za evropske poslove Vladi Crne Gore.

Odobren je projekat:  ,,MOJE PRAVO – PRAVO NA SAMOSTALAN IZBOR”

Projekat je finansijski podržan od Evropske unije

Opšti cilj projekta biće ostvaren kroz povećanje nivoa primjene garantovanih prava žena s invaliditetom na roditeljstvo i usklađenost zakonodavstva sa Konvencijom UN o pravima osoba s invaliditetom.

Specifični cilj projekta biće ostvaren kroz unaprjeđivanje položaja žena  s invaliditetom, kroz  kampanju -prikazivanje dokumentarnog filma o ženama s invaliditetom koje su se ostvarile kao majke.

Ključne aktivnosti:

– Prikazivanje dokumentarnog filma, kroz priču o tri žene koje su se ostvarile kao majke, njihovom životu, stepenu podrške  društva i institucija sistema u odgajanju i vaspitavanju djece.

-Okrugli sto na temu: Pravo žena s invaliditetom na roditeljstvo(majčinstvo).

-Radionica o prihvatanju različitosti,.

-Istraživanje o stepenu diskriminacije osoba s invaliditetom  u pet prioritetnih  oblasti.

-Izrada publikacije  o rezultatima istraživanja  o stepenu diskriminacije osoba s invaliditetom.

-Organizovanje press konferencije za štampu povodom završetka projekta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277