Категорије
Uncategorized

REALIZACIJA PROJEKATA UDRUŽENJA PARAPLEGIČARA CETINJE

U sklopu projekta ,,Pristupačnost fizičke sredine za sve građene/građanke“ odobrenog od -Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Udruženja paraplegičara Cetinje sprovodi istraživanje o prioritetnim objektima u Prijestonici Cetinje.
Anketa je osmišljena da saznamo stepen pristupačnosti fizičke sredine u Prijestonici Cetinje, kao i stepen prilagođenost po oblastima.
Takođe, anketom su obuhvaćena pitanja, o tome u kojoj mjeri osobe sa invaliditetom mogu se samosatalno kretatati u Prijestonici, ali i pitanje o tome, da li je dostupnost fizičke sredine glavni uzrok isključernosti OSI u društvenu zajednicu.
Istraživanjem želimo dobiti rezultate o tome, koji su to objekti od prioritetnog značaja za prilagođavanje osoba sa invalidtetom.
Nakon završetka ankete, istraživanje će biti objavljeno i pretstavljeno u Publikaciji sa fotografskim prikazom objekata koji su (Ne)prilagođeni u Prijestonici.

Takođe Udruženje paraplegičara Cetinje, u sklopu projekta Ministrarstva kapitalnih investicija -ZA SIGURNOST I BEZBJEDNOST SVIH UČESNIKA U SAOBRAĆAJU- sklapilo je menomradum o saradnji, sa Autom Školom ,,Gazela za obuku vozača sa invaliditetom, u narednom periodu Udruženje će preuzeti komandu -Standard plus koja će biti ustupljena na korišćenje pomenutoj auto –školi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277