Категорије
Uncategorized

ODRŽANA 12 SKUPŠTINA UDRUŽENJA PARAPLEGIČARA CETINJA

Udruženje paraplegičara Cetinje 15. 10. 2021 održalo je 12 redovnu Slupštinu.

Izdvajamo glavne akcente sa Skupštine:


Udruženje je uz ogromne napore zaposlenih uspjelo da ostane konkurentno na tržištu, tokom pandemije redovno smo izmirivali plate i doprinose za pet OSI zaposlenih u socijalnom preduzetništvu, kao i ostale obaveze prema dobavljačima i klijentima.
Udruženje posebno izkazuje protest i sa žaljenjem konstatuje da tokom pandemije Covid – 19, 2020 – 2021 izostala je podrška države i loklane samouprave.
Posebno nas čudi i pogađa ovakav odnos nadležnih, imajuci u vidu da je gorući problem Cetinja nezaposlenost, naročito je ovaj problem izražen kod najranjivije kategorije stanovništva.
Konstatovano je da se Udruženje finansira uglavnom kroz projektne aktivnosti, stoga nije u mogućnosti da zadrži postojeći broj radnika, ukoliko u narednom periodu izostane podrška države i lokalne samouprave.
Članovi su upoznati sa početkom radom Stonoteniskog klub OSI “Orlov krš” koji su počeli sa treninzima. Nabavku sportskih rekvizita obezbijedili smo iz svojih sredstava i uz podršku Paraolimpijskog komiteta.
U narednom periodu posvetićemo se omasovljenju članstva u ovom sportu, naročito kod mladih osoba sa invaliditetom.
Nadamo se u narednom periodu boljoj saradnji sa nadležnim institucijama, jer sve što radi Udružernje obaveza je Države i Loklane samouprave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277