Категорије
Uncategorized

INICIJATIVA ZA USTUPANJE PRISTUPAČNOG AUTOMOBILA AUTO-ŠKOLAMA ZA POLAGANJE VOZAČKOG ISPITA ZA OSI

Udruženje paraplegičara Cetinje, uputilo je inicijativu Ministarstvu ekonomskog razvoja i Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj Cetinje, za ustupanje pristupačnog automobila auto školama za polaganje vozačkog ispita za osobe sa invaliditetom.
Naime, tokom realizacije projekta: ,,SAOBRAĆAJNOM KULTUROM DO JEDNAKIH ŠANSI U VOŽNJI“ podržanog od Ministarstva ekonomskog razvoja, Udruženje je sprovelo brojne intervjue sa osobama sa invaliditetom koji su polagali vozački ispit na svom automobilu, kao i sa instruktorima Auto škola, koji su obučavali ova lica na svojim automobilima.
Pokazalo se da su Iskustva osoba sa invaliditetom bila veoma traumatična, mnoge osobe su i odustali od polaganja, upravo strahujući za bezbjednost učesnika u saobraćaju, ali i za ličnu bezbjednost.
Udruženje paraplegičara Cetinje, smatra da se ova pitanja jedino mogu riješiti institucionalnim putem, tako što bi Ministarstvo ekonomskog razvoja, ili Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj ponudilo auto školama, pristupačan automobila sa komandama za vozače osoba sa invaliditetom, ali i instruktore u vožnji. Automobili bili bi ustupljeni na korišćenje Auto školama, shodno pozitivnim propisima i pravilnicima koji tretiraju ovu oblast, ili koji bi bili uređene za ove namjene.
Institucionalnim pristupom jedino možemo stvoriti jednake mogućnosti i šanse za sve učesnike u saobraćaju, ali i ispoštavati zakonske norme koji tretiraju ovu oblast.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277