Категорије
Uncategorized

NASTAVAK ZAPOŠLJAVANJA LICA SA INVALIDITETOM U SOCIJALNOM PREDUZETNIŠTVU

Udruženje paraplegičara Cetinje dana 01. 06. 2021 godine potpisalo je novi Ugovor o radu sa pet zaposlenih lica sa invaliditetom na period od godinu dana.
Posebno ističemo da sa novim Ugovorom zaposleni će imati ukupno četiri godine radnog staža u Udruženju paraplegičara Cetinje.
Napominjemo da je ovakav način zapošljavanja jedinstven u Prijestonici Cetinje, jer na sistemski način zapošljavamo lica sa invaliditetom.
Naši zaposleni su kategorisana lica od 60% do 90% invaliditeta.
Udruženje je uspjelo uz velike napore i zalaganja zaposlenih da bude održivo.
Održivost u prethodnoj godini je bila izuzetno naporna za nas, imajući u vidu suočavanje sa pandemijom kovodom -19., koja je bila izuetno teška za sve, posebno za osobe sa invaliditetom. U ovim teškim trenucima uspjeli smo da održimo poslovanje, ali i da ne smanjujemo plate i broj zaposlenih.
Time smo pokazali žilavost i održivost naše ideje, u vremenu kada su i velike kompanije smanjivale i otpuštale radnike.
Ove rezultate smo postigli bez značajnije podrške resornih ministarstava.
Nadamo se da ćemo u narednom periodu dobiti podršku države na zapošljavanju lica sa invaliditetom, i time doprinijneti smanjenju stope nezaposlenosti, koja je najveći problem društva.
Na kraju želimo da se zahvalimo građanima, i poslovnim partnerima koji su nam dali podršku kako bi nastavili poslovanje Udruženja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277