Категорије
Uncategorized

ODRŽANA RADIONICA ,,Jednake šanse u vožnji za sve učesnike u saobraćaju”

U okviru projekta: ,,SAOBRAĆAJNOM KULTUROM DO JEDNAKIH ŠANSI U VOŽNJI”. Podržanog od Ministarstva ekonomije, Udruženje je organizovalo radionicu, koju je vodio instruktor vožnje ,,GAZELE” Veljko Kadija.
Tema radionice je bila ,,Jednake šanse u vožnji za sve učesnike u saobraćaju”
Na radionici instruktor je pozvao sva lica sa invaliditetom koja su učesnici u saobraćaju da obavezno koristi znak pristupačnosti, ne samo radi korišćenja parking mjesta, već i da bi upozorili ostale učesnike u saobraćaju da prilagode vožnju kako bi držali odstojanje, da im znak pristupačnosti ne služi samo za parkiranje, već i da bi imali povećan nivo bezbjednosti u saobraćaju.
Takođe je naveo da svi učesnici u saobraćaju moraju voditi posebnu pažnju i prilagoditi vožnju, u susretu sa vozačima sa invaliditetom.
Zamolio je sve učesnike u saobraćaju da ne koriste parking mjesta namijenja licima sa invaliditetom, pod bilo kojim izgovorima, jer je ovim licima svaki trenutak važan.
Naveo je da vozači sa invaliditetom nemaju iste šanse kao i drugi vozači prilikom polaganja vozačkog ispita, jer moraju polagati na svom automobilu. Istako je da je takva obuka veoma opasna i rizična, kako za vozača tako i za instruktora. Stoga je naglasio da bi država morala omogućiti jednake šanse u vožnji tako što bi licima sa invaliditetom obezbijesdila auto sa komandama za vozača, ali i za instruktore.
Učesnici radionice podijelili su svoja iskustva prilikom polaganja obuke.
Udruženje paraplegičara Cetinje, će od nadležnih podnijeti inicijativu za nabavku prilagođenog automobile sa komandama, koja bi bila ponuđena auto-školama, a bila bi isključivo namijenjena licima sa invaliditetom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277