Категорије
Uncategorized

UVRŠTENA INICIJATIVA UDRUŽENJA PARAPLEGIČARA CETINJE O IZMJENI I DOPUNI ZAKONA O NVO

Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo naše članove, ali i ostale Organizacije osoba sa invaliditetom da je Udruženju stigao odgovor Ministarstva javne uprave i digitalnog društva.
U odgovoru između ostalog se navodi, da je ministarstvo razmotrilo inicijativu na izmjeni i dopuni Zakona o NVO radi zaštiti lica sa invaliditetom i Organizacija koje se isključivo bave licima sa invaliditetom, a koje imaju potrebno iskustvo i ekspertizu.
Obavješteni smo da će ministarstvo sa dužnom pažnjom razmotriti prijedlog na zaštiti organizacije Osoba sa invaliditetom, kao i da će i dalje nastaviti komunikiciju sa Udruženjem.
Prijedlog će biti dostavljen i radnoj grupi, koja priprema informaciju o primjeni Zakona o NVO, a koja će biti vrsta analitičke podloge za pokretanje postupka za izmjene i dopune Zakona o NVO.

Udruženje paraplegičara Cetinje nastaviće i dalje predano da se zalaže na afirmaciji politika invalidnosti u svim oblastima.
Koristimo priliku da sa zahvalimo Ministarstvu javne uprave i digitalnog društva, kao i ministarki mr. Tamari Srzentić na prepoznavanju značaja ove inicijative u cilju zaštite organizacija lica sa invaliditetom.
Takođe koristimo priliku da se zahvalimo i brojnim organizacijama koje su nam dale podršku za pokretanje ove inicijative.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277