Категорије
Uncategorized

SASTANAK SA SEKRETAROM SEKRETARIJATA ZA STAMBENO KOMUNALNE POSLOVE I SAOBRAĆAJ PRIJESTONICE

U okviru projekta: ,,SAOBRAĆAJNOM KULTUROM DO JEDNAKIH ŠANSI U VOŽNJI”, podržanog od Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Udruženje paraplegičara Cetinje organizovalo je sastanak sa g – dinom Borislavom Popovićem, sekretarom Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Prijestonice.
U ime Udruženja sastanku su prisustvovali: Tatijana Kalezić, Andreja Cebalović i Dejan Tmušić.
Na sastanku smo upoznali Sekretara sa inicijativama Udruženja za određivanje većeg broja parking mjesta za OSI, kao i za javne površine i semafore za lica sa tjelesnim invaliditetom i lica sa oštećenjem vida.
G – din Popović upoznao nas je sa skorim početkom rada parking servisa, tom prilikom nam je saopštio da je u dijelu parkinga pod kontrolom Loklane samouprave obezbijeđeno 5% parking mjesta za lica sa invaliditetom, shodno pozitivnim propisima.
Na sastanku smo upoznali Sekretara sa neprilagođenim javnim poivršinama, za korisnike kolica, ali i nedovoljno angažovanje Komunalne policije na mjestima gdje su pješačke površine prilagođene korisnicima kolica i licima otežanog kretanja.
Saglasili smo se da je potrebna temeljna rekonstrukcija javnih površina, koja će pratiti gornji dio Bajove ulice, čiji dio je prilagođen licima sa invaliditetom, što je i zakonska obaveza Prijestonice, shodno pozitivnim propisima Zakona o uređenju i planiranju prostora.
Zajednički smo konstatovali potrebu tješnje saradnje Loklane samouprave i Organizacija osoba sa invaliditetom, na stvaranju uslova za slobodne i dostupne javne površine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277