Категорије
Uncategorized

AKTIVNOSTI PODRŠKE IZ RADNOG ODNOSA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Pored poslovanja u socijalnom preduzetništvu, otvaranja stonoteniskog kluba za OSI i ostalih redovnih aktivnosti Udruženja paraplegičara Cetinje, u vrijeme pandemije Covid 19, koja izuzetno otežava rad, poslovanje i održivost, bavili smo se problematikom lica sa invaliditetom u zapošljavanju i ostvarivanju radnih prava.
Član našeg Udruženja je izrazio razočarenje zbog završetka Ugovora o radu i gubitka posla u jednom trgovinskom lancu u vrijeme Korona krize.
Kontaktirali smo odgovorno lice u kompaniji, izrazili neslaganje sa njihovom poslovnom politikom, tj. otkazom, ukazali na značaj zapošljavanja OSI i zamolili da razmotre mogućnost produženja pomenutog Ugovora o radu.
Proslijedili smo im pravne procedure, kako koristiti sredstva iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju ZZZ CG i time ostvariti pravo na subvencije ličnog dohotka zaposlenog.
Na zadovoljstvo svih, naš član je sjutradan vraćen na posao.
Želimo još istaći da smo na usluzi svim OSI u Prijestonici u svim sverama gdje možemo učestvovati i dati doprinos, pravnoj kancelariji, ostvarivanju prava zdravstvene zaštite sl.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277