Категорије
Uncategorized

KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU POVODOM POTISIVANJA UGOVORA SA ZAPOSLENIM U UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA CETINJE

Udruženje paraplegičara Cetinje dana, 05. 10. 2019 godine u ,,Biznis zoni” organizovalo je konferenciju za štampu, povod sazivanja konferencije bilo je potpisivanje Ugovora o radu sa zaposlenim u Udruženje paraplegičara Cetinje.
Udruženja paraplegičara Cetinje počelo je sa realizacijom socijanog preduzetništva 2017. godine, a njegov početni naziv, , bio je „Razvojem socijalnog preduzetništva do radne integracije osoba sa invaliditetom“ projekat je bio realizovan od ZZZ.CG u okviru grtant šerma..
Projekat je bio zamišljen da kroz obuku iz grafičkog dizajna, kopiranja, koričenja i ostalog što se tiče propagandnog materijala, razvije process socijanog preduzetništva I pokrene proces digitalne štampe, sa ciljem da bude održiv. Partner na ovom projektu je bila „Obod“ štamparija, obuka je bila više nego uspješna. Kasnije je krenuto u nabavku savremenih mašina za kopiranje i koričenje. Nakon toga su zaposleni od svoga rada uspjeli da se izbore za tržište, i drago nam je što smo, zahvaljujući svima nama, uspjeli da ovaj projekat učinimo održivim. Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da smo jedni od rijetkih koji su nakon realizacije projekta postali održivi na tržištu.Veliki je uspjeh kada se zaposli jedno lice a ne sedam lica sa invaliditetom, U Udruženju je zaposleno pet lica kroz socijalno preduzetništvo, u pravnoj kancelariji zaposlena je jedna pravnica u saradnji sa Loklanom samoupravom, kao I jedno lice kroz drugog poslodavca, a Udruženje je obezbijedilo radni prostor.
Na konverenciji za štampu koja sasvana povodom potpisivanja Ugovora prisustvovao je I Gradnonačelnik g-din Aleksandar Kašćelan, koji je tom prilikom izavio:
Poštovanje prava osoba sa invaliditetom, njihova puna integracija u društvu kroz objedinjavanje uslova za rad i samostalno stanovanje trajna su i zajednička obaveza donosioca odluka, civilnog sektora i drugih organizacija na svim nivoima, kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.

Prijestonica Cetinje i do sad i ubuduće će podržavati rad Udruženja, posebno aktivnosti koje se odnose na zapošljavanje ovih osoba. Podsjetiću da je Prijestonica Cetinje ustupila Udruženju paraplegičara dio donacije od kompanije „Glosarij“ u vrijednosti od pet hiljada eura koje su iskorišćene za kupovinu sublimatora čime je omogućeno zapošljavanje dvije osobe. Podržali smo zapošljavanje pravnika u Udruženju, a njegovi članovi su uključeni u rad raznih komisija gdje se donose važne odluke za grad. Zadovoljstvo mi je da najavim da će Prijestonica za potrebe Udruženja nabaviti električni nož za papir većeg formata čime će oprema u kopirnici i dizajnstudiju u najvećoj mjeri biti kompletirani – kazao je Kašćelan.
Korisnica ovog projekta i potpisnica Ugovora, Tanja Kalezić, kazala je da je izuzetno zadovoljna uslovima za rad.
Mogu reći u ime svih nas pet prisutnih koji smo u ovom poslu vezano za kopiranje, dizajn i štampu da smo izuzetno zadovoljni uslovima rada. Najprije ću se zahvaliti Dejanu koji nam je sve to omogućio, gospodinu gradonačelniku na maksimalnoj podršci i svim partnerima koji su nam povjerili svoje poslove i ukazali povjerenje za obavljanje usluga koje su njima bile u interesu i poslovnoj potrebi – kazala je Kalezić.
Udruženje paraplegičara Cetinja na kraju je dodijelilo zaslušnim pojedincima I pravnim licima zahvalnice.za društveno odgovorno poslovanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277