Категорије
Uncategorized

PANEL DISKUSIJA NA TEMU ,,DRUŠTVENO PREDUZETNIŠTVO“

Fond za aktivno građanstvo-fAKT uz podršku Američke ambasade u Podgorici, organizuje panel diskusiju na temu: ,,Društveno preduzetništvo“ zakazanoj  za 02.07 u 11h, a  u Američkom uglu u Podgorici.  Panelista  ispred Udruženja paraplegičara Cetinje biće Dejan Tmušić, koji će govoriti na temu socijanog preduzetništva kao razvojene šanse za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Ponosni smo na podatak da je Udruženje paraplegičara Cetinje prepoznato od strane ZZZ.CG kao jedan od najboljih primjera razvoja socijanog preduzetništva u Crnoj Gori.

Socijalna ekonomija se u članicama Evropske unije  smatra temeljem evropskog projekta integracije. Putem doprinosa razvoju ekonomije zasnovane na solidarnosti, socijalna ekonomija pomaže državama-članicama da postignu niz ključnih ciljeva Evropske unije kao što su stvaranje i očuvanje radnih mjesta, društvena inkluzije. U prilog tome govori  podatak da   EU broji  oko 2 miliona pravnih subjekata sa oko 14,5 miliona zaposlenih (6,5% radnog stanovništva)  koji posluju po principima socijalne ekonomije, najvjernije govori u prilog tome koliko se ulaže u razvoj socijalnog preduzetništva.

O samoj ideji, kao i realizaciji socijanog preduzetništva, njenoj održivosti  ispred Udruženja paraplegičara Cetinje govoriće  predsjednik Udružernja parpalegičara Cetinje Dejan Tmušić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277