Категорије
Uncategorized

Održana završna konferencija i Skupština Udruženja

Udruženje paraplegičara Cetinje, dana 05. 04. 2019 godine, održalo je završnu konferenciju povodom završetka projekta: ,,Razvojem socijanog preduzetništva do radne integracije OSI“-podržan od ZZZ.CG u okviru grant šema.

Pored projektnog tima i angažovanih na ovom projektu, prisutni su bili: Partner na projetu Štamarije AD „OBOD“ Blažo Milić, predstavnik Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Stanko Laković, Sekretarka Senata Prijestonice Silvana Radonjić, predstavnici JU Dnevnog Centra direktor Božidar Drecun, i koordinatorka Bojana Vulaš.

U uvodnom dijelu projektni koordinator predstavio je rezultate projeta koji su ostvareni:

-Obuka kod poslodavca za samostalnu izradu propagandnog materijala; Obuka sa procesom štampe na digitalnim štamparskim mašinama; Obuka iz računovdostva u preduzetništvu. za devet korisnika projekta.

Obuku je sprovodio partner na projektu AD. Šatamparija „OBOD“. -nabavka savremenih mašina na prilagođavanju radnog mjesta, za rad u preduzetništvu-digitalna štampa.

-početak rada i potpisivanje Ugovora o radu za šest korisnika projekta, na period od šest mjeseci.

-Nakon završetka šest mjeseci rada u u Udruženje paraplegičara Cetinje, istakao je da će Udruženje ponovo sklopiti Ugovor o radu na period od šest mjeseci za troje OSI, iako je projektom bilo predviđeno zapošljavanje dva lica.

Predstavnik Zavoda zapošljavanje Crne Gore, pohlvalio je rezultate projekta, tom prilikom ocijenio je da je projekat koji je sprovelo Udruženje primjer u kom pravcu treba da se odvija proces zapošljavanja OSI, istako primjer odlične saradnje sa Udruženjem paraplegičara Cetinje.

-Partner na projektu g-din Blažo Milić, izarazio je zadovoljstvo posvećenošću zaposlenih i njihovoj želji za napredovanjem.

-Sekretarka Senata Prijestonice gđa Radonjić istakla je da svi u relevantni činioci moraju prepoznati značaj zapošljavanja lica sa invaliditetom i dati punu podršku održivosti ove ideje.

-Direktor JU Dnevnog centra istakao je odličnu saradnju sa Udruženjem, kao i potrebu za jedinstvenim nastupom svih činioca koji zastupaju interese OSI.

Na početku konferencije održana je Skupština Udruženja, gdje su predstavljeni rezultati kao i planovi za naredni period.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277