Категорије
Uncategorized

Posjeta predstavnika Loklane samouprave Udruženju paraplegičara Cetinje

Dana 22. 11. 2018 godini Udruženje paraplegičara Cetinje, posjetili su predstavnici Loklane samouprave Prijestonice Cetinje, zamjenik Gradnonačelnika Petar Marković i Sekretar za kulturu sport i mlade Stanko Marković.

Tema sastanka je bila Zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Prijestonici Cetinje.

Zaposleni Udruženju predstavili su rad Udruženja paraplegičara Cetinje, posebno projekat ,,Razvojem socijelnog preduzetništva do radne integracije OSI“ -podržan od ZZZ.CG u okviru grant šema’’.
Tom prilikom zaposleni su predstavili dosadašnje rezultate, kao i ciljeve projekta. Krajnji cilj projekta je da bude održiv nakon njegovog okončanja. Ka ostvarenju ovog cilja, neohodna je podrška Loklane samouprave, ali i svih struktura u gradu, na promovisanju društveno ogovornog poslovanja, sa ciljem da osobe sa invaliditetom na osnovu svog rada budu dugoročno radno angažovani.
Zaposleni u Udruženja dali su svoje prijedloge i modele kako Loklana samouprave može dati doprinos većoj produktivnosti zaposlenih.

Predstavnici Loklane samouprave, pohvalili su rezultate koje je postiglo Udruženje u ovom projektu. Tom prilikom  iskazali su  veliki interes da osobe sa invalidtetom, ali i zajednica daju puni doprinos da ovaj projekat zaživi i bude model za zapošljavanje lica sa invalidtetom.

Takođe, od strane  Udruženja iznesen je stav da Loklana samouprave mora otpočeti sistematizaciju radnih mjesta za lica sa invaliditetom, na osnovu njihovog obrazovbnog i stručnog profila i time otpočnu proces njihovog zapošljavanja.

Predstavnici Loklane samouprave prenijeli su stav da će raditi na tome da se pomogne Udruženju, ali i da će Loklana samouprva početi zapošljavati lica sa invaliditetom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277