Категорије
Uncategorized

Završena Kampanja za slobodne javne površine licima sa otežanim kretanjem

Članovi Udruženja paraplegičara Cetinja dana 05. 07. 2018 godine, sproveli su kampanju za slobodne javne površine za osobe sa invaliditetom. Kampanju su sprovodili: Ana Leković, Dejan Tmušić, Tatijana Kalezić i Nikoleta Pravilović.

Cilj kampanje je bio, da javne površine koje su prilagođene osobama sa otežanim kretanjem budu slobodna šetačka zona za sve građane.

Obzirom da se samim podizanjem svijesti loklalne samouprave i građana o važnosti slobodnih javnih površina nije dalo rezultata, Udruženje se odlučilo da sprovede kampanju na način što će uticati na na građane i lokalnu upravu da poštuje zakone u ovom slučaju Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima Sl. List br. 14/17.

Aktivnosti koje smo sproveli su:

-Evidentiranje nepropisno parkiranih vozila u Bajovoj ulici koja je prilagođena licima otežanog kretanja.

-Evidenciju o nepropisno parkiranim automobilima smo proslijedili Komunalnoj policiji

Udruženje paraplegičara Cetinja će nastaviti sa sličnim aktivnostima i to sve dok javne površine koje su prilagođene licima sa otežanim kretanjem ne budu slobodne.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277