Категорије
Uncategorized

Prvi sastanak povodom početka projekta: ,,Razvojem socijalnog preduzetništva do radne integracije OSI“

Udruženje paraplegičara Cetinje, dana 23. 05. 2018 godine organizovalo je prvi sastanak sa korisnicima projekta i partnerom: AD. Štamparija ,,OBOD“ povodom početka realizacije projekta: ,,Razvojem socijalnog preduzetništva do radne integracije OSI“ dodijeljen od ZZZ.CG u okviru grant šema.

Opšti cilj projekta je smanjenje stope nezaposlenosti u Prijestonici za osobe sa tjelesnim invaliditetom.

Specifičan cilje je razvoj socijalnog preduzetništva-digitalne štampe.

Rezultati projekta koji će biti ostvareni su:
Obuka kod poslodavca za samostalnu izradu propagandnog materijala; Obuka sa procesom štampe na digitalnim štamparskim mašinama; Obuka iz računovdostva u preduzetništvu.

Obuka će se sprovoditi za devet korisnika projekta.
Nakon obuke predviđeno je zaposlenje za šest korisnika projekta, na period od šest mjeseci u Udruženju paraplegičara Cetinje, sa ciljem razvoja socijalnog preduzetništva-digitalne štampe, I to na poslovima: operatera za pripremu za štampu (digitalna štampa i osnove ofset tehnologije) i operatera za finansije i računovodstvo u preduzetništvu.

Obuku kod poslodavca i mentrorsku podršku sprovodiće AD. Štamparija ,,OBOD’’

Na sastanku je potpisan Ugovor o partnerstvu između Udruženja paraplegičara Cetinje i AD Stamparije OBOD.

Ugovor su potpisali u ime Udruženja paraplegičara Cetinje Predsjednik Dejan Tmušić I u ime AD Štamparije OBOD Tehnički direktor Blažo Milić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277