Категорије
Uncategorized

Završna konferencija povodom realizacije projekta: ,,ZAPOŠLJAVANJEM DO KVALITETNE INTEGRACIJE OSI NA TRŽIŠTU RADA’’

Udruženje paraplegičara Cetinje u okviru projekta: ,,ZAPOŠLJAVANJEM DO KVALITETNE INTEGRACIJE OSOBA S INVALIDITETOM NA TRŽIŠTU RADA’’, odobrenog od ZZZ.CG u okviru grant šema. Organizovalo je završnu koferenciju u Sport IN dana 09. 12. 2017 sa početkom u 13h

Partner na ovom projektu bila je NVO Aktivna Zona.

Ukupna vrijednost ovog projekta je bila: 35.615, 00€

Na projektu je bilo angažovano sedam kategorisanih lica sa invaliditetom.

U prvom dijelu ovog programa svim polaznicima projketa bio je dodijeljen lap-top na trajnom korišćenju, kao tehnička podrška, to je bila jedna od stimulativnih mjera u cilju što kvalitetnije implementacije projekta.

U sljedećoj fazi projekta angažovan je bio stručni tim koji je sproveo obuku od pet modula i to: : 1) Osnovne komunikacijske vještine; 2) Poslovna komunikacija; 3) Administrativni asistent; 4) Osnove knjigovodstva 5) Program obuke, web community manager; 3 Radionice psihosocijalne podrške nezaposlenim osobama sa tjelesnim invaliditetom.

Stručni tim bio je sastavljen od osoba sa velikim iskustvom i rezultatima u oblastima na kojima su bili angažovani i to od: diplomirane profesorice sociologije; sertifikovane knjigovođe; veb community managera; master psihološkinje.

Nakon završene obuke polaznici su uradili testiranje o provjeri znanja tokom trajanja obuke.

Na okruglom stolu uručene su diplome o završenim modulima.

U sljedećoj fazi projekta sa svim polaznicima potpisan je bio Ugovor o radu, na period od šest mjeseci.

Rad u Udruženju podrazumijevao je Javno zasupanje i lobiranje politika namijenjenim osobama sa invaliditetom.

Na samom početku rada zapošljeni su se upoznali sa zakonskom regulativom namijenim osobama sa invaliditetom, kao i sa najznačajnim međunarodnim I domaćim dokumentima: Konvancija UN o pravima lica sa invalieditetom, Strategijom za integraciju OSI 2016-2020.

Najznačajni dio radnog angažovanja bilo je Istraživanje o zapošljavanju OSI u Prijestonici Cetinje, Inicijativa za uvrštavanje Akcionog plana na prilagođavanje OSI u budžet Prijestonice, podnošenje inicijative na primjeni standarda pristupačnosti za novo izgrađene javne objekte u Prijestonici, usvajanje inicijative Udruženja u Skupštini Prijestonice za socijalno stanovanje licima sa invaliditetom, kao i veliki broj ostvarivanih prava u oblasti socijalne i dječije zaštite za lica sa invaliditetom.

Na završnoj konerenciji pročitan je I proglas povododm 3 decembra međunarodnog dana OSI.

Moderatori završne konferencije su bili: Andreja Cebalović i Lidija Borilović.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277