Категорије
Uncategorized

Aktivnosti i najava događaja UPC za mjesec septembar

Udruženje 01. 09. 2017 povodom renoviranja Autobuske stanice na Cetinju, obratilo se SEKRETARIJATU ZA ODRŽIVI RAZVOJ I INFRASTRUKTURU-PRIJESTONICE CETINJE sa sa inicijativom za informaciju o tome, da li će biti ispoštavani elementi pristupačnosti u skladu sa Zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata.

Dana 05. 09 2017 Udruženje paraplegičara Cetinje, počelo je sa istraživanjem povodom Loklanih izbora u Prijestonici Cetinje o zastupljenosti politika invalidnosti u programima političkih partija. Nakon obrađenog materijala rezultati biće prezentovani na sajtu Udruženja upct.me svim članivima/članicama Udruženja, kao i ostalim osobama sa invaliditetom u Prijestonici Cetinje.

Dana 13. 09. 2017 godine Predsjednik Udruženja paraplegičara Cetinje, prisustvovao je javnoj raspravi u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, povodom  Nacrta ZAKONA O POSREDOVANJU PRI ZAPOŠLJAVANJU I PRAVIMA ZA VRIJEME NEZAPOSLENOSTI.

Naime, jedna od glavnih novina u u Zakonu, po nama je u član 41 stav 3 koji propisuje da osobe sa invaliditetom, odnosno ,,INVALIDI RADA“ II i III kategorije, kategorisana lica, gube pravo trajne nadoknade, povodom nezaposlenosti, to znači da lica sa invaliditetom koja se zaposle, nakon povratka na biro rada imaju prava kao i ostala nezaposlena lica u odnosu na prethodno rješenje u kojem su kategorisana lica imala pravo nadoknade i nakon prestanka radnog odnosa.

Po nama ovo je korak unazad i ne doprinosi afirmaciji zapošljavanja lica sa invaliditetom, već ih destimuliše da se prijavljuju na otvorenom tržištu rada, dakako ovaj nacrt zakona ne doprinosi  ni materijalnoj sigurnosti lica sa invaliditetom.

Dana 21 09. 2017 u 19h u ul Njgoševoj br 100 u organizaciji Sekretarijata za kulturu sport i mlade i Matice Crrnogorske, organizovaće se prva samostalna izložba ,,Grafike i crteža’’ umjetnice Milice Lakićević, uz čestitke Milici na velikom uspjehu, koristimo priliku da pozovemo sve članove Udruženja da uveličaju ovaj događaj.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277