Категорије
Uncategorized

Na Cetinju izgrađen prvi panoramski lift

Udruženje paraplegičara Cetinje je u saradnji sa Mitropolijom crnogorsko primorskom izradilo panorama lift za članicu Udruženja paraplegičara Cetinje, Nikoletu Pravilović.

Ovo je prvi panorama lift u Prijestonici, ali i prvi panorama lift koje je jedna organizacija izgradila za svoju članicu.Ovaj panorama lift ima višestruku značaj, imajući u vidu da Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata ne prepoznaje kao obavezu prilagođavanja objektata za stanovanje, koji su izgrađeni prije 2008 godine.Vjerujemo da će ovaj primjer poslužiti donosiocima odluka na loklanom i državnom nivou kao model za prilagođavanje osobama sa otežanim kretanjem i korisnicima kolica.
Udruženje se zahvaljuje Mitropoliji crnogorsko primorskoj i Svešteniku Gojku na zajedničkom učestvovanju u ovom velikom poduhvatu.

Sredstva za panorama lift obezbijedili smo kroz institut za odloženo gonjenje, dok je ostali dio finansirala Mitropolija crnogorsko primorska.

Na sljedećem linku možete pogledati video zapis panoramskog lifta: https://goo.gl/JFl1uU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277