Категорије
Uncategorized

Udruženje paraplegičara Cetinje: uspješno sproveden projekat ,,Znanje plus zapošljavanje = integracija“

(Cetinje: 25.11.2016.godine) Udruženje paraplegičara Cetinje održalo je, u Američkoj čitaonici Cetinje, završnu konferenciju, povodom završetka projekta: ,,ZNANJE PLUS ZAPOŠLJAVANJE=INTEGRACIJA’’-podržan od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u okviru grant šema za finasiranje projekata profesionalne rehabilitacije, aktivnih mjera zapošljavanja kao i zapošljavanja lica sa invaliditetom.
Glavni rezultati projektnih aktivnosti se odnose na zapošljenje pet osoba sa invaliditetom, koji su prije toga uspješno završili obuku. Osobe sa invaliditetom su zapošljene u AD’’OBOD ’’Cetinje i ’’OPUS 3- Podgorica;
Konferenciji su prisustvovali, korisnici projekta, projektnim tim, partner na projektu AMC Comunication OPUS-3 iz Podgorice, Direktor Centra za socijalni rad Dejan Milošević, Direktorica JU. Dnevni centar za omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Cetinje, Ana Kavaja, kao i predstavnici loklane samuprave.
U uvodnom dijelu članica Udruženja paraplegičara Cetinje i direktna korisnica projekta Lidija Borilović predstavila je projekat u kojem je navela rezultate projektnih aktivnosti koje su ostvarene.

Ispred korisnika projekta obratila se Tatijana Kalezić i prenijela iskustva korisnika projekta. Tom prilikom navela je da su kroz projekat imali priliku da nauče osnove iz grafičkog dizajna. Istakla je da svaki korisnik ovog projekta, danas umije sam da izradi visit-kartice, postere, zahvalnice, pozivnice, info brošure, kao i da poznaje proces štampe, tzv. PREPRESS.

Partner na projektu izvršni direktor OPUS-3 Ranko Đurašković iskazao je veliko zadovoljstvo saradnjom sa Udruženjem paraplegičara Cetinje, kao i sa korisnicima projekta. Naveo je da svi učesnici projekta mogu i dalje nastaviti da se usavršavaju u OPUS-3 štampariji.
Predsjednik Udruženja paraplegičara Cetinje Dejan Tmušić, istakao je da će Udruženje i u budućnosti nastaviiti da vodi aktivne politike zapošljavanja osoba s invaliditetom. Iskoristio je priliku da pozove poslodavce, ne samo zbog obaveza kao i benefita koje proističu iz Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, da se i oni sami prijavljuju na grant šeme od strane Zavoda za zapošljavanje, kao i da koriste benefite, ali i da ispunjuavaju obaveze koje propisuje Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/upct/public_html/wp-includes/functions.php on line 5277